ZAVRŠETAK PRVOG CIKLUSA ŠUMSKE ŠKOLE

Uz Pjesmu šumskog đaka i dodjelu svjedodžbi i darova polaznicima, završio je prvi ciklus Šumske škole.

Tijekom godine dana održali smo ukupno 12 boravaka u prirodi, a odabrane lokacije Martinščak, Vinicu i Kozjaču upoznali u svim godišnjim dobima, pri čemu nas nisu omeli ni vjetar, ni kiša, ni snijeg. Svaki četvrti boravak održali smo u gostima, stoga ovom prilikom posebno zahvaljujemo našim domaćinima – OPG-u Dugalić, PD Vrlovka i OPG-u Martinčić koji su našim šumskim školarcima pružili doživljaje koji će se dugo pamtiti. Veliko hvala i planinarskim društvima Vinica i Dubovac, koji su polaznicima osigurali čaj i grijanje u domovima.

Svrha Šumske škole je kroz igru, zadatke i izazove stvarati povezujuć odnos sa živim svijetom oko nas. Učimo kroz tri osnovna predmeta: Snađi se, Flora i fauna i Uradi sam. Šumska škola traje tri godine: tijekom prve godine puno se igramo, učimo opažati, promatrati i osjećati. Tijekom druge godine polaznici će učiti i samostalno primjeniti sve teme koje su radili na prvoj godini, uz poneko spavanje u planinarskom ili društvenom domu i druženje sa stručnim gostima, a na trećoj godini uče kampirati i postaju vodiči pomagači novim polaznicima čime potičemo suradnju i omogućujemo praktičan prijenos znanja i vještina.

Ova grupa polaznika sa Šumskom školom nastavlja u kolovozu, a trenutno su, do 20. svibnja 2022. otvoreni upisi u novi, početni ciklus Šumske škole – za djecu uzrasta od 5 do 10 godina. Prvi boravak održati će se na Martinščaku krajem svibnja. Veselimo se svim prijavama i novoj generaciji šumskih školaraca!

Šumska škola dio je društveno poduzetničkih usluga koje udruga Eko Pan razvija uz podršku Europskog socijalnog fonda projektu Poduzmi zeleniji otisak. Odabirom usluga ŠUMSKA ŠKOLA, ROĐENDANSKA IGRAONICA i ZELENE VJEŠTINE podržavate razvoj održive zajednice. Prihod od usluga udruga ulaže u razvoj programa i aktivnosti udruge (Zeleni telefon, Bibliopan, Eko knjižnica igračaka), te u male akcije održavanja i uređenja okoliša u gradskim četvrtima i mjesnim odborima na području Karlovca.

Pišite nam na info@klijanac-pup.org

NOVOSTI

KLIJANAC I PUP DARUJU RADIONICE!

Povodom Dana planeta Zemlje i 20-og rođendana udruge Eko Pan, karlovačkim vrtićima darujemo radionice o zaštiti okoliša i prirode. Svaka radionica traje 90 minuta i

KLIJANAC I PUP ZAPOŠLJAVAJU!

Eko Pan osnažuje tim za razvoj društvenog poduzetništva udruge!. Tražimo ukupno 4 voditeljice/voditelja usluga koje provodimo pod zajedničkim nazivom Klijanac i Pup – rasadnik dobre

Klijanac i pup za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje. Više o kolačićima.