PRIČA O NAMA

Oni su Klijanac i Pup – jedan raste iz tla, drugi na stablu/stabljici.
Pridruži im se u stvaranju rasadnika u kojem s puno dobre volje, igru i zabavu uzgajamo znanja, vještine i povezanost sa živim svijetom oko nas. U Klijancu i Pupu kroz praksu učenja, boravka u prirodi i stjecanje korisnih vještina potičemo dublje razumijevanje i svjesnu brigu o okolišu i prirodi. Usluge koje nudimo namijenjene su djeci i odraslima. Jer priroda je put do boljeg stanja!

Klijanac i Pup skup su društveno-poduzetničkih usluga udruge Eko Pan koja dvadeset godina kontinuirano i aktivno informira, educira i potiče građanski aktivizam u području očuvanja okoliša i prirode.

Odabirom usluga Klijanac i Pup podržavate razvoj malog društvenog poduzeća!

U rasadniku Klijanca i Pupa rastu:

ŠUMSKA ŠKOLA – ŠUMU UPOZNAJ I SNAĐI SE ISTRAŽUJUĆI: učenje o prirodi za djecu i roditelje kroz ciklus radionica, igara i izazova.

ROĐENDAONICA – UZ IGRU I VEDRINU TU O PRIRODI UČI: tematska, edukativna i kreativna igraonica za djecu uzrasta od 5 do 10 godina.

ZELENE VJEŠTINE – OD STAROG NEŠTO NOVO IZRADI, SAZNAJ KAKO SE, ŠTO I GDJE S LJUBAVLJU SADI: radionice, sekcije i tečajevi (permakultura, vrtlarenje, šivanje i sl.) za djecu i odrasle

Poznajemo li dobro živi svijet i svoje mjesto u njemu, znati ćemo ga dobro i čuvati!

Razvoj usluga Klijanac i Pup – rasadnik dobre volje omogućila je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda podrškom projektu Poduzmi zeleniji otisak. Ukupna vrijednost projekta iznosi 971.100,00 kn, a sufinanciranje EU 825.435,00 kn (85%). Provedba projekta traje od listopada 2020. do travnja 2023. godine.

Provedbom projekta Eko Pan razvija znanja i vještine za provedbu usluga u domeni društvenog poduzetništva kroz sljedeće usluge koje se temelje na ideja prijenosa znanja i stjecanja vještina kroz igru:

  • ŠUMSKA ŠKOLA
  • ZELENE VJEŠTINE
  • ROĐENDANSKA IGRAONICA

Kroz razvoj navedenih usluga i samoodrživosti udruge, projekt Poduzmi zeleniji otisak doprinosi boljoj javnoj percepciji društvenog poduzetništva i potiče održive vrijednosti i odnose u lokalnoj zajednici.

 Izravnim korisnicima projektnih aktivnosti biti će omogućena edukacija iz upravljanja društvenim poduzećem, osnova računovodstva i knjigovodstva, edukacija o provedbi turističkih i usluga čuvanja i brige o djeci.

Tijekom 30 mjeseci trajanja provedbe projekta Eko Pan će poticati pozitivne društvene promjene kroz usluge koje se temelje na edukaciji, solidarnosti te boljem razumijevanju odnosa povezanosti i odgovornosti za okoliš i prirodu.

Klijanac i pup za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje. Više o kolačićima.