Klijanac i Pup nude pregršt sadržaja kojima i odrasle potičemo na čuvanje okoliša i prirode kroz stjecanje i primjenu korisnih vještina.

Zelene vještine – prema održivom svijetu

ZELENE VJEŠTINE Klijanca i Pupa održavaju se u obliku radionica, sekcija i tečajeva, a svrha im je potaknuti interes za stjecanje praktičnih i održivih, lako primjenjivih znanja – krojenje i šivanje, makrame, prirodna kozmetika, zdravo i ekonomično kuhanje, sve to možete odabrati u rasadniku Klijanca i Pupa, a svoj život obogatiti novim vještinama.

ŠIV ŠAV: krojenje i šivanje uz voditeljicu Moranu Petrović, iskusnu i nagrađivanu kostimografkinju koja u dizajn i šivanje unosi ljubav prema prirodi koristeći u svom radu pretežno second hand sirovinu. Na ŠIV ŠAV radionicama uz dobro druženje i atmosferu od rabljenog i otpadnog tekstila stvaramo nove korisne, uporabne predmete i odjeću.

MAKRAME: nekad je bio jako u modi, a danas se ponovno nosi! Martina Brezović hobistica je koja od makrame špage radi čuda – torbe, lutke, visilice za biljke i lučice, ukrase za prostor. Na radionicama i malim tečajevima svladavamo razne vrste čvorova i pletemo makrame za sebe i svoje bližnje.

PRIRODNA KOZMETIKA: uvijek je pravo vrijeme za stvaranje dobrih i zdravih navika, naročito kad je u pitanju koža – najveći organ našeg tijela značajno trpi od uvjeta u okolišu, stoga je dobro i važno znati kako i čime kožu čistiti i hraniti. Voditeljica Ivana Stilinović, aromaterapeutkinja, kroz radionice i male tečajeve vodi nas u svijet prirodne kozmetike i iscjeljujuću primjenu eteričnih ulja.

VEGE KUHANJE: zdravo, jednostavno i ekonomično – u sjajnom društvu Domagoja Tkalčeca iz Vege kluba Chandra učimo kako kombinirati i balansirati osnovne namirnice kuhajući vege obroke poštujući principe ayurvede. Tečaj vege kuhanja održava se u prostoru Chandre (Haulikova 22, Karlovac) kroz ciklus od 7 radionica – uz kuhanje i druženje kući uvijek odlazimo siti!

Rezervirajte svoje mjesto u rasadniku Klijanca i Pupa popunjavanjem obrasca.

Za sva pitanja nam se slobodno obratite na info@klijanac-pup.org a cjenik naših usluga pogledajte OVDJE.

Veselimo se svim dosadašnjim i novim polaznicima!

Klijanac i Pup – rasadnik dobre volje nastao je kao skup usluga koje udruga Eko Pan temelji na više od 20 godina kontinuiranog stjecanja iskustva u području zaštite okoliša i prirode. Usluge se razvijaju kao oblik društvenog poduzetništva što znači da korisnici izravno podržavaju ulaganje u daljnji rad udruge, razvoj usluga i financiranje malih građanskih akcija očuvanja okoliša. Razvijamo i team buildinge, te edukaciju iz zelenih vještina za mala i srednja poduzeća. Sve usluge doprinose dubljem razumijevanju i povezanosti s prirodom što smatramo temeljem za odgovoran i održiv suživot čovjeka i ukupnog živog svijeta.

Klijanac i pup za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje. Više o kolačićima.