Kroz igru i druženje stječemo korisne vještine, upoznajemo i čuvamo prirodu!

Šumska škola i Zelene vještine Klijanca i Pupa zovu na upis u novu sezonu igre i nezaboravnih druženja – zajedno stječemo znanja i vještine, čuvamo prirodu, vježbamo motoriku, jačamo samostalnost, samopouzdanje i socijalne vještine.

Šumska škola – najzabavnija škola!

ŠUMSKA ŠKOLA jedinstveni je oblik cjelovitog učenja o prirodi. Kurikulum smo razvijali i testirali dugo i s pažnjom, a obuhvaća učenje u tri osnovne tematske cjeline: SNAĐI SE (opremanje, ponašanje, snalaženje, preživljavanje), URADI SAM(A) (vježbamo motoriku i kreativnost korištenjem osnovnih alata uz izradu korisnih predmeta) i FLORA I FAUNA (prepoznavanje samoniklog i ljekovitog bilja, životinjskih tragova, izrada herbarija, sakupljanje bilja).

Šumska škola ukupno traje dvije godine, odnosno provodi se kroz 4 modula OD MRAVA DO LAVA u obliku boravka u prirodi koji se održava jednom mjesečno. U početku su to boravci u trajanju od 6 sati, a u naprednijim modulima organiziramo prespavance u suradnji s planinarskim domovima. i sl.

Šumska škola održava se u malim grupama i namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 12 godina, dok za mlađu djecu i roditelje organiziramo prilagođene aktivnosti u kraćem vremenskom trajanju. Iako je moguće na boravke dolaziti povremeno, razmišljate li o upisu u Šumsku školu svakako razmotrite mogućnost pohađanja svih modula – dosadašnje iskustvo pokazalo je da djeca osim stjecanja znanja i vještina kontinuirano jačaju samopouzdanje, samostalnost i spremnost na suradnju, pomoć i podršku drugima.

Učenje u Šumskoj školi provodi se kroz igru i zabavu, promatranje, osluškivanje i istraživanje. Potičemo radoznalost, svjesnost o dobrobitima ali i opasnostima boravka na otvorenom, naučeno ponavljamo, primjenjujemo i kući se vraćamo s pregršt znanja i doživljaja.

Voditelji u Šumskoj školi su iskusni prirodoljupci koji svoja znanja nadograđuju tečajevima prve pomoći, orijentacije i vođenja u prirodi. Šumska škola održava se kroz sva godišnja doba, na divnim lokacijama u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, nerijetko u blizini rijeka, u suradnji s lokalnim OPG-ima i planinarskim društvima, uz povremene goste stručnjake.

Šumska škola – jer šuma je nama drugi dom!

Zelene vještine – prema održivom svijetu

ZELENE VJEŠTINE Klijanca i Pupa održavaju se u obliku radionica i sekcija, a svrha im je potaknuti interes za stjecanje praktičnih i održivih, lako primjenjivih znanja – krojenje i šivanje i urbano vrtlarenje.

ŠIV ŠAVIĆ – radionice šivanja uz voditeljice Antoniu i Natašu; pričamo, igramo se, ponekad plešemo, najviše krojimo i šivamo ukrase, igračke, torbe, suknje, košulje, nešto na ruke, često na mašini. I sve to radimo od rabljenih tkanina jer u Klijancu i Pupu uvijek prvo mislimo na prirodu.

MALI URBANI VRTLARI – radionice i sekcija igranja i druženja uz voditeljicu Valentinu koja nas vodi kroz čudesni svijet biljaka. Zajedno sijemo, sadimo i brinemo o malom urbanom vrtu, učimo kroz promatranje pojava i promjena u prirodi, proučavamo mikroskopima, istražujemo povećalima, sve briižno bilježimo. Pritom se smijemo, pjevamo i plešemo jer u rasadniku Klijanca i Pupa uvijek raste dobra volja!

Rezervirajte svoje mjesto u rasadniku Klijanca i Pupa popunjavanjem obrasca.

Za sva pitanja nam se slobodno obratite na info@klijanac-pup.org, a cjenik naših usluga pogledajte OVDJE

Veselimo se svim dosadašnjim i novim polaznicima!

Klijanac i Pup – rasadnik dobre volje nastao je kao skup usluga koje udruga Eko Pan temelji na više od 20 godina kontinuiranog stjecanja iskustva u području zaštite okoliša i prirode. Usluge se razvijaju kao oblik društvenog poduzetništva što znači da korisnici izravno podržavaju ulaganje u daljnji rad udruge, razvoj usluga i financiranje malih građanskih akcija očuvanja okoliša. Razvijamo i team buildinge, te edukaciju iz zelenih vještina za mala i srednja poduzeća. Sve usluge doprinose dubljem razumijevanju i povezanosti s prirodom što smatramo temeljem za odgovoran i održiv suživot čovjeka i ukupnog živog svijeta.

Klijanac i pup za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje. Više o kolačićima.