U Klijancu i Pupu potičemo obitelji na svrhovito provođenje slobodnog vremena u prirodi, zajedničke aktivnosti, avanture i učenje, povezivanje kroz igru i suradnju.

Ako ste roditelj ili skrbnik mlađeg djeteta/djece odaberite obiteljsku Šumsku školu – MODUL MRAVCI i uživajte u nezaboravnim boravcima na lijepim lokacijama u neposrednoj okolici Karlovca.

Kroz mnoštvo igara, izazova i zadataka u kojima ste djeci podrška i partner zajedno stječemo znanja i vještine, čuvamo prirodu, vježbamo motoriku, jačamo samostalnost, samopouzdanje i socijalne vještine.

Šumska škola – najzabavnija škola!

ŠUMSKA ŠKOLA jedinstveni je oblik cjelovitog učenja o prirodi. Kurikulum smo razvijali i testirali dugo i s pažnjom, a obuhvaća učenje u tri osnovne tematske cjeline: SNAĐI SE (opremanje, ponašanje, snalaženje, preživljavanje), URADI SAM(A) (vježbamo motoriku i kreativnost korištenjem osnovnih alata uz izradu korisnih predmeta) i FLORA I FAUNA (prepoznavanje samoniklog i ljekovitog bilja, životinjskih tragova, izrada herbarija, sakupljanje bilja).

U modulu MRAVCI svaki boravak traje 6 sati. S prirodom se družimo kroz sva godišnja doba, a promjene u okolišu pratimo na lako pristupačnim lokacijama Martinščaka, Vinice i Kalvarije / Poučne staze Kozjača.

Šumska škola održava se u malim grupama kako bi se naši voditelji svim polaznicima mogli jednako posvetiti i osigurati što kvalitetniji prijenos znanja i vještina. Iako je moguće na boravke dolaziti povremeno, razmišljate li o upisu u Šumsku školu svakako razmotrite mogućnost pohađanja cijelog modula (ukupno 5 boravaka u razdoblju od rujna do veljače) – dosadašnje iskustvo pokazalo je da djeca osim stjecanja znanja i vještina kontinuirano jačaju samopouzdanje, samostalnost i spremnost na suradnju, pomoć i podršku drugima.

Učenje u Šumskoj školi provodi se kroz igru i zabavu, promatranje, osluškivanje i istraživanje. Potičemo radoznalost, svjesnost o dobrobitima ali i opasnostima boravka na otvorenom, naučeno ponavljamo, primjenjujemo i kući se vraćamo s pregršt znanja i doživljaja. Voditelji u Šumskoj školi su iskusni prirodoljupci koji svoja znanja nadograđuju tečajevima prve pomoći, orijentacije i vođenja u prirodi.

Popunjavanjem obrasca izravno upisujete odabrane aktivnosti ili iskazujete interes za povremeno sudjelovanje. Za obitelji s dvoje i više djece koja upisuju modul osiguravamo popust.

Prvi boravak u novoj sezoni na rasporedu je 24. rujna 2023. – boravak na Martinščaku. Za sva pitanja nam se slobodno obratite na info@klijanac-pup.org, a cjenik naših usluga pogledajte OVDJE.

MRAVCI, jedva vas čekamo!

Zelene vještine – prema održivom svijetu: POGODNOSTI ZA ČLANOVE ISTE OBITELJI

Radionice i tečajevi za odrasle: krojenje i šivanje, makrame, prirodna kozmetika, zdravo i ekonomično kuhanje – za drugog (i svakog sljedećeg) člana iz iste obitelji nudimo popust!

REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO kod Klijanca i Pupa, obogatite svoj život novim doživljajima, znanjima i vještinama.

Klijanac i Pup – rasadnik dobre volje nastao je kao skup usluga koje udruga Eko Pan temelji na više od 20 godina kontinuiranog stjecanja iskustva u području zaštite okoliša i prirode. Usluge se razvijaju kao oblik društvenog poduzetništva što znači da korisnici izravno podržavaju ulaganje u daljnji rad udruge, razvoj usluga i financiranje malih građanskih akcija očuvanja okoliša. Razvijamo i team buildinge, te edukaciju iz zelenih vještina za mala i srednja poduzeća. Sve usluge doprinose dubljem razumijevanju i povezanosti s prirodom što smatramo temeljem za odgovoran i održiv suživot čovjeka i ukupnog živog svijeta.

Klijanac i pup za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje. Više o kolačićima.